Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Нинова: Връщаме мандата в петък, ако парламентът не приеме управленската ни програма

26 юли 2022, 22:01 часа • 3239 прочитания

БСП ще опита да реализира третия мандат, няма да го върне на президента неизпълнен. Това реши Националният съвет на партията с 96 гласа „за“, 15 – „против“ и двама въздържали се.

Открито и честно водихме преговори за съставяне на правителство. През последната седмица изработихме управленска и законодателна програма за следващите 6 месеца. Ако програмата събере мнозинство от 121 човека поне, на следващия ден внасяме кандидат за премиер, той ще бъде Асен Василев. Ако програмата не събере мнозинство, връщаме мандата неизпълнен в петък, каза лидерът на БСП Корнелия Нинова. Ще внесем и проект за решение за удължаване срока на работа на НС с оглед на важните и спешни решения, каза още Нинова.

Ето законодателната програма, за която БСП ще търси мнозинство в НС

Още не сме говорили за министри, първо внасяме програмата. Политиките са на първо място, след това ще се търсят хората, които ще изпълняват тези политики, уточни още Нинова.

Тя изброи и точките в програмата, по които ще се работи. Първо продължаваме борбата с корупцията, в програмата се съдържа антикорупционно законодателство, избор на КПКОНПИ и за неин председател Бойко Рашков, заяви Нинова. Второ, в икономическата част закони и мерки за стабилизиране на икономиката. Трето, подкрепа на семействата и домакинствата в тежките месеци. Четвърто, закони да се приемат по Плана за възстановяване и устойчивост. Очакваме програмата да бъде подкрепена от мнозинство, институционално и отговорно за законите, които да се приемат в следващите месеци, каза още Нинова.

Елин Димитров
Елин Димитров Отговорен редактор
Новините днес