Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Нинова вижда сериозно увеличена подкрепа за БСП

01 декември 2016, 09:00 часа • 2190 прочитания

Няма да участваме в кабинет на ПФ, защото смятаме, че този парламент приключи с доверието в него. Каквото и правителство да се опита да се направи, то ще е нестабилно и мъка за държавата. Това каза председателят на БСП Корнелия Нинова.

Имали сме случаи на служебни кабинети, те си работят. Това напрягане на общественото мнение не е вярно. Няма политическа криза – нормална е ситуация, допълни още тя.

На въпрос дали победата на ген. Радев на президентските избори е победа на БСП Нинова отговори: "Това бе комплекс от няколко неща – победа на БСП, благодарение на качествата на Радев. Изнесохме гръбнака на кампанията, не сме пришивали Радев. Ние сме една от причините да се случат нещата."

По думите ѝ подкрепата за БСП има сериозен ръст: "Имахме 12%, сега са около 20-21%. Така че има покачване в доверието на БСП само от нас зависи дали ще го запазим или увеличим."

Нинова увери, че няма амбиции да е министър-председател: "Не смятам, че трябва да участваш във властта на всяка цена." Тя допълни и че "няма да предлагаме министри в служебен кабинет на ген. Радев, но ще стоим зад него в политическите му действия. Приключихме с задкулисието."

Нинова заявив още, че "ген. Радев няма да промени пътя на България. Той няма да промени евроатлантическия интерес на страната. Всички други внушения са на хора, които искат да дърпат конците. Няма да стане повече, няма да им го позволим!"

Евгения Чаушева
Евгения Чаушева Отговорен редактор
Новините днес