Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Нинова видя бюджета 2022 като първи приоритет и използва хладен тон спрямо Радев (ВИДЕО)

14 ноември 2021, 22:44 часа • 5980 прочитания

Смятаме, че трудното започва утре. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова в първи коментар след края на изборния ден.

По думите ѝ, щом социалистите бъдат поканени за разговори за правителство, ще се отзоват и ще бъдат "разумни и диалогични". Националният съвет на БСП обаче щял да реши за приоритети при преговори за правителство. Нинова обаче уточни, че няма да се тръгва с червени линии – искаме да бъде уважавана нашата програма и нашите приоритети, добави тя. И изброи – енергийната криза, увеличаване на доходите, здравна политика срещу КОВИД, политика по отношение на образованието, строителство на АЕЦ "Белене". Това са приоритети, не са червени линии, но искаме да ги обсъждаме, каза лидерът на БСП.

Нямаме време за приемане на бюджета за 2022 година, предупреди Нинова. За нея това ще е най-голямото предизвикателство – мнозинство да бъде приет още преди да има правителство. Затова тя се обърна към другите партии – да има разум за съгласие за политики за бюджета за 2022 година. Нинова не счете това за червена линия на БСП, а "изпълнение на закон".

Нинова приши БСП към "партиите на промяната" и заради ясните послания и диалогичност социалистите не са се сринали като "другите партии на промяната". Не сме обсъждали въпроса за оставки, каза тя.

На изричен въпрос дали се чувства разочарована от Румен Радев, Нинова заяви: "В политиката няма място за чувство".

Ниската избирателна активност е проблем за всички ни – за апатия, за липса на доверие, направи оценка Нинова.

Борисов: Ако сме втори, значи има машинации (ВИДЕО)

ELECTION_RESULT_PARLIAMENTARY

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес