Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Нинова трябва да бъде депутат: Свиленски каза кой ще реди листите на БСП

02 септември 2024, 08:57 часа • 896 прочитания

Ние, изключените от БСП, имаме номинации от структурите. Ние сме изключени в главите на Атанас Зафиров, Борислав Гуцанов и Кристиан Вигенин. Цели структури искат да напускат. Корнелия Нинова трябва да бъде депутат. Най-лесно е да се лишиш от силните си играчи. Това каза Георги Свиленски в ефира на Нова телевизия.

ОЩЕ: Националният съвет на БСП изключи Корнелия Нинова от партията (ВИДЕО)

Попитан как ще се регистрират за изборите на 27 октомври, той показа решение на съда, според което Корнелия Нинова е председател на партията. „Зафиров няма как да регистрира БСП за изборите. Председател на партията е тя“, категоричен бе той.

На въпрос кой ще реди листите, Свиленски отговори, че това ще направят областните съвети. „Няма ние да подреждаме листите“, добави той.

Относно решението за изключването им от БСП, Свиленски каза, че то е нелегитимно. „Тези хора искат БСП да не се представи достойно на изборите“, заяви той.

ОЩЕ: Атанас Зафиров: Във вторник подписваме коалиционното споразумение между 20 политически субекта

„Не мога да приема морален съдник на моето поведение да бъде Атанас Зафиров. Няма да позволя хора самонастанили се да дават оценка. За първи път видях полиция на "Позитано", която не пуска социалисти. За първи път виждам вътре да има охранителна фирма“, заяви Георги Свиленски.

По думите му вчера Корнелия Нинова е внесла точка за свикване на Конгрес. "Виждаме в тези хора страх от Конгреса", каза още той. Относно лявото обединение за предстоящите избори, Свиленски коментира: "Казва Зафиров ще се включат 20 партии. Той не е наясно кои са му коалиционните партньори. Няма коалиционно споразумение".

Виолета Иванова
Виолета Иванова Отговорен редактор
Новините днес