Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Нинова получи уверение, че язовирите не са пълни и няма опасност за населението

11 юни 2022, 16:41 часа • 1356 прочитания

Вицепремиерът и министър на икономиката и индустрията Корнелия Нинова събра представители на институциите за мерките, предприети във връзка с обилните валежи в страната, съобщиха от Министерството на икономиката и индустрията. 

От министерството информират още, че метеорологичната обстановка се следи постоянно. Проведени са разговори и са дадени указания на областните управители и кметовете. Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" е включена в подпомагане на хората в засегнатите райони и нейни екипи извършват отводнителни дейности.

Напоителни системи, "Земинвест", Министерството на околната среда и водите, Държавната агенция по метрология и технически надзор и Държавното предприятие по управление и стопанисване на язовирите докладваха, че упражняват постоянно наблюдение на язовирите. Те не са пълни и към настоящия момент няма опасност за населението.

"Искам пълна координация между отделните звена, да се мобилизирате и да вземете всички превантивни мерки, за да гарантирате сигурността на хората по места", заяви министър Нинова на съвещанието.

Обявиха частично бедствено положение във Враца. Подробности четете ТУК.

 

Деница Китанова
Деница Китанова Отговорен редактор
Новините днес