Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Нинова: Някой цензурира събора на Бузлуджа, спря 3 телевизии

31 юли 2016, 15:00 часа • 3936 прочитания

Вчера някой спря прякото излъчване на събора в Бузлуджа по 3 телевизии, г-н Борисов, ако сте вие, това е недопустимо и показва притеснение.

Това каза председателят на БСП Корнелия Нинова по време на брифинг в централата на партията, предаде Фокус.

Нинова заяви, че БСП е подала жалба до прокуратурата за спирането на прякото излъчване на събора на Бузлуджа, като отделен сигнал за това е подала и телевизията, с която са имали договор за пряко излъчване.

Тя коментира, че БСП са имали договор с телевизия, която да излъчва пряко какво се случва на събора, като от 10 до 11 часа всичко е било нормално и след това е било спряно. Нинова обясни, че след това е направен опит да бъде прехвърлено прякото предаване на друга телевизия, веднага след нейното започване и нейният сигнал е бил прекъснат. „Видяхме се принудени да използваме сателита на БНТ, 10 мин. след като започнаха беше изключена и сателитната връзка на националната телевизия”,, заяви тя.

„Смятаме, че това беше саботаж на Националния събор на БСП и на левицата. Не знаем кой е, очакваме прокуратурата да направи своето разследване, но допускаме, че това не може да бъде направено от случайно хора. Това може да бъде направено само от хора с достатъчно възможности в държавата - да изключат 3 телевизии, сателит и пряко излъчване. Определяме го като тежка цензура срещу телевизията и като посегателство към свободата на словото. Г-н Борисов, ако сте вие, не знам кой е, прокуратурата ще каже, но се обръщам към него, защото само хора с много силна позиция и власт могат да направят такова нещо”, поясни тя.

„Ако сте вие, това е недопустимо, да посегнете на свободата на излъчването и опозицията и показва само едно притеснение от това, което щеше да се види на Бузлуджа”, каза още лидерът на БСП.

Нинова благодари на всички 55 000 души, които са били на Бузлуджа и на всички служби, които бяха ангажирани с опазването на реда-полиция и пожарна. „Искаме прокуратурата да каже, какво стана и кой се опита да скрие гласа на левицата”, каза още тя.

Десислава Любомирова
Десислава Любомирова Отговорен редактор
Новините днес