Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Нинова кани лидерите на останалите партии от НС на среща за правителство

18 януари 2023, 16:27 часа • 945 прочитания

БСП ще покани лидерите на всички партии в парламента на среща за правителство с третия мандат. Това обяви председателят на партията Корнелия Нинова след заседание Националния съвет.

По думите ѝ все още няма фиксирани дати за лидерските срещи, още от утре тя "ще потърси колегите", за да уточнят датите. Още след като получи мандата в понеделник лидерът на социалистите обяви пред журналисти, че ще търси срещи с останалите политически лидери, като включи и Бойко Борисов в това число.

"Не слагаме отпред разделителните линии, а търсим това, което ни обединява. За нас това са 4 въпроса – бюджетът за 2023 г. Второто, което ни обединява това са общите усилия за приемането ни в Шенген. Трето – законите по Плана за възстановяване и устойчивост и ревизията в частта енергетика. И четвъртото – съдебна реформа. Ако някои от колегите искат и други теми, това ще е добре дошло, готови сме за разговори", допълни соцлидерът и допълни: "Първо ще ги попитаме има ли воля за съставяне на правителство или само се демонстрира такава".

Тя коментира и информацията, че България е предоставила гориво и съветски оръжия на Украйна още от началната фаза на войната, но тайно, заради БСП:

"България директно за Украйна не е изнасяла оръжие, който твърди обратното - лъже. Изнасяли сме оръжие за над 60 други държави, ако те са го препродавали за Украйна, това е на тяхна отговорност".

Ивайло Анев
Ивайло Анев Отговорен редактор
Новините днес