Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Нинова: Какво предлагате - да затворим заводите, защото някой препродава оръжие на Украйна?

01 май 2022, 11:44 часа • 10153 прочитания

България не изнася оръжия за Украйна – изнася за други 60 държави. Това заяви вицепремиерът и икономически министър Корнелия Нинова

Тя призова журналистите „да обиколят площада и да разпитат хората, ще видите, че никой не призовава за военна помощ за Украйна“.

Нинова посочи, че позицията на БСП няма да се промени, но искат да изслушат премиера Кирил Петков на коалиционния съвет.

"Нито един договор няма с Украйна, нито един патрон не е тръгнал за Украйна", посочи тя. "Какво става след като оръжията са в трети страни - това не е в наш контрол. Какво предлагате - да затворим заводите, да не изнасяме на 60 държави, да ликвидираме и тази индустрия, защото някой препродава на Украйна?".

ОЩЕ: Атанас Атанасов: Няма да има разклащане на правителството  

Корнелия Нинова отбелязаа 1 май в Кърджали.  В столицата на Източните Родопи на този ден традиционно се провежда фолклорното надиграване под надслов „Танцувай с нас“, организирано от областната структура на социалистите.

На сцената в Градската градина показаха своите умения повече от 300 изпълнители от 16 любителски състава от област Кърджали и от Димитровград. Участията имат конкурсен характер.

След края на танцовите изпълнения се проведе импровизирано надиграване на ръченица.

 

Мартин Стоянов
Мартин Стоянов Отговорен редактор
Новините днес