Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Нинова: ГЕРБ и ДПС отново направиха сделка, опрощават дълговете на Мюфтийството

06 март 2019, 14:15 часа • 3078 прочитания

Отхвърлянето на ветото на президента за Изборния кодекс е поредната сделка между ГЕРБ и ДПС". чиято цена е опрощаването на дълговете на Мюфтийството,заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова по време на пресконференция в централата на партията.

"Виждате, че ДПС, ГЕРБ и „Обединени патриоти“ в пълно съгласие отхвърлят аргументите на президента, а и нашите. Аз определям това като поредната сделка, особено между ДПС и ГЕРБ.

Цената на тази сделка търсете в петък в дневния ред на парламента, точка 1. Казва се Закон за вероизповеданията“, обясни Нинова и посочи, че ГЕРБ планират да опростят задълженията на Мюфтийството към държавата.

"Питайте Българската православна църква какво мисли по този въпрос. Сделката е - ние ви подкрепяме, за да отхвърлим ветото на президента и аргументите на БСП - вие ни опрощавате задълженията към мюфтийството", каза Нинова.

По думите й, това е още едно доказателство за правотата на намерението на БСП да стои извън това статукво и задкулисие.

Припомняме ви, че само преди два месеца стана ясно, че лично финансовият министър Владислав Горанов е поискал да опрости задължение от 12 милиона лева на Мюфтийството. Това заяви юристът Николай Панков в предаването „Честно казано с Люба Кулезич“.

Той разказа как през декември на заседание на парламентарната комисия по вероизповедания, на която са били обсъждани промените в Закона за вероизповеданията е направен опит да бъде прокарано решение на финансовия министър Владислав Горанов за еднократна амнистия на това задължение.

„Ставаше въпрос за данъчна амнистия на ревизионните актове на мюсюлманското вероизповедание, влезли през съда. Т.е. на мюсюлманското вероизповедание, на Мустафа Хаджи, което дължи над 12 милиона, от които 8 принудително.“, разкри Панков.

Опитът да бъде прокарано това решение тогава е бил направен от депутатът от ДПС Йордан Цонев, който е заявил, че това е очевидно решение на министърът на финансите Владислав Горанов.

"Днес продължихме срещите с извънпарламентарни партии, граждански сдружения във връзка със създаване на общ фронт за прозрачни и честни избори", заяви още на брифинга лидерът на БСП Корнелия Нинова.

„Искаме да се обединим все повече хора, за да дадем гаранции, че изборите ще бъдат честни и да гарантираме на хората, че гласът им няма да бъде употребен. Над 20-тина организации искат да се включат в нашите усилия“, каза Нинова.

"Не губете надежда, българи. Всичко зависи от нас", завърши тя.

Тодор Беленски
Тодор Беленски Отговорен редактор
Новините днес