Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Нинова: ГЕРБ, ДПС и ПП-ДБ са си заедно - от вчера си разчистват сметки

04 април 2024, 10:21 часа • 1158 прочитания

Трите партии са едно. Заедно са - в момента се опитват да се разграничат от всичко, което направиха последните 9 месеца. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова пред медиите в парламента по адрес на ГЕРБ, ПП-ДБ и ДПС. 

Поводът за думите на Нинова беше изказването на премиера в оставка акад. Николай Денков, че Пеевски е най-голямото зло, което се случва на България. 

"До вчера девет месеца бяха абсолютна сглобка, благодарение на Пеевски си решиха конституционните въпроси и бюджета. Сега изведнъж - той е най-голямото зло", каза Нинова и нарече това лицемерие и предизборна битка.

Тя призова трите формации да си кажат истината. "Заедно са си и при това пред обществото се кълнат, че след тези избори пак ще бъдат заедно", смята Нинова. Тя обърна внимание, че Борисов и ПП са заявили, че след изборите ще си бъдат заедно. "Тогава зададохме логичния въпрос защо отиваме на избори. ДПС им е необходимо за онзи кворум, с който се промени Конституцията. Тепърва се търси, за да се променят регулаторите", смята още Нинова.

Оставката на главния секретар на МВР

Нинова заяви, че няма информация за тази оставка. Попитана дали според нея има връзка с вчерашната акция в "Митници", тя отговори: "Очевидно от вчера досегашната сглобка си разчиства сметки помежду си. Съсипват последните остатъци от държавността". ОЩЕ: Главният секретар на МВР Живко Коцев напуска

БСП с предложение за великденските добавки

Тя разказа, че БСП иска да се намери работещ вариант, за да се възстановят великденските добавки. "Ние ще предложим на всички пенсионери до минималната пенсия, която е 526 лв. по 100 лв. великденска добавка. Над минималната пенсия по 50 лв. за всички. Целта ни е да помогнем на всички пенсионери, но да бъде справедливо", обясни Нинова. БСП предлага парите да се осигурят чрез трансфер от държавния бюджет към бюджета на Държавното обществено осигуряване. Според нея не бива да се отрази разчистването на сметки между управляващите на най-бедните хора. ОЩЕ: На комисия: Пенсионерите ще получат великденски добавки

Деница Китанова
Деница Китанова Отговорен редактор
Новините днес