Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Николай Радулов: Бих приел проектокабинета, ако в състава му няма фигури като Гроздан Караджов

20 юли 2022, 14:33 часа • 3743 прочитания

"Ще се водя от състава на проектоправителството, бих го приел само ако в състава му няма фигури като Гроздан Караджов. Мисля, че все още има макар и малък шанс да се създаде такъв кабинет".

Това заяви независимият народен представител проф. Николай Радулов, който напусна ПГ на ИТН, експерт по национална сигурност. Той подчерта, че и независимите народни представители очакват разговор с Корнелия Нинова и предположи, че това ще стане, след като БСП проведат срещите си с останалите политически формации, с които преговарят за коалиционно правителство:

"Чакаме обаждане, за да уточним кога ще се срещнем с нея (Нинова - б.р.)", обяви Радулов пред БНР и подчерта, че т.нар. "отцепници" от ИТН нямат намерение да правят партия, а гражданско сдружение, което според него е по-гъвкава структура:

"Идеята е да се обединят хората около основни идеи - борба с корупцията и престъпността, независима енергетика, сигурност и т.н.".

Експертът по национална сигурност коментира кандидатурата на Бойко Рашков за шеф на КПКОНПИ, която "Продължаваме промяната" поставиха като условие за влизането им в правителство с третия мандат:

"Рашков е приемлива кандидатура, ако зависеше от мен, щеше да има поне още 2-3 кандидатури, за да има реален избор. В крайна сметка защо да не е Бойко Рашков?"

Според Радулов арестът на бившия премиер и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов е бил символичен акт:

"Независимо, че завърши неуспешно, мисля че той си изигра ролята. Хората разбраха, че имаме желание да свършим това, което сме обещали, но има други сили, които трябва да бъдат преодолени".

Ивелин Стоянов
Ивелин Стоянов Отговорен редактор
Новините днес