Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Никой не вярва, че новият външен заем ще доведе до оставка на Борисов

20 февруари 2015, 08:22 часа • 13518 прочитания

Мисля, че колкото и гняв да показва г-н Каракачанов, „Патриотичният фронт” ще гласува новия дълг или финансов инструмент. Клати се тази коалиция, но няма да падне, заяви журналистката Светлана Джамджиева.

Условия за разклащане имаше още от самото начало, включиха се още Татяна Буруджиева и Андрей Райчев. Буруджиева обаче изрази съмнение, че отделни депутати биха гласували против новия заем дори и при партийни решения. Никой досега не е поискал сериозно властта, за да падне това правителство, подчерта Буруджиева в сутрешния блок на Нова телевизия.

Според Джамджиева претенциите вътре в управленската коалиция ще са къде ще отидат 4-те млрд. лева от общо 16-те млрд., които трябва да покриват дефицити. Това на практика е част от държавния бюджет, заяви Буруджиева. Няма ясна информация за европрограмите, все още вървят преговори, така че има подозрения за какво през тази година ще се харчат. И ако тези пари са на линия, ГЕРБ няма да има нужда всеки път да се обяснява с коалиционните партньори, когато се наложат харчове – а те винаги се налагат, обясни Буруджиева.

Имиджът на Борисов на диалогичен човек рухна, след като три пъти не можа да си осигури финансов комфорт, включително с пенсионната реформа, добави Буруджиева. А според Андрей Райчев намекът за оставка към по-малките партьори е, че Борисов може да мине „през едни идиотски избори”, но къде ще са другите? Така че той очаква партньорите му „да си седнат на задника”, добави социологът. Според него Борисов доста се грижи и за „наследство” от Тодор Живков – какво ще направи като подарък за народа, за да може да се върне на власт.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес