Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Нейнски за нощта на преврата: Трябваше да има информация, но се съобразих с МВнР

31 юли 2016, 18:43 часа • 4173 прочитания

Всяка посолство да има интернет страница, предложи посланикът ни в Турция.

В нощта на опита за преврат Нейнски е била в Анталия, където е трябвало да говори с кмета на града за предоставяне на ателие за събиране на нашите изселници.

"Имаше такова административно решение и аз се съобразих, въпреки че нарушената информация ражда слухове и манипулации, които би било добре да бъдат избегнати", заяви Нейнски, цитирана от 24 часа.

Нейнски отсече, че решението на външното ни министерство да не се коментира нищо, часове след опита за преврат, не е било добро. Според посланикът ни  тази реакция  не е получила разбиране от родните ни изселници в съседката ни.

"Аз съм лоялен и екипен играч. Това, което наистина хората очакват в случаи като този в Анкара, е държавата да ги информира", заяви тя.

Надежда Нейнски разясни още, че не е спирала да вдига телефона във вечерта на опита за преврат, тъй като много наши сънародници, живеещи в Турция, са търсили съдействие от посолството ни.

Тя заяви, че е спазила правилата и изискванията на МВнР, а хората са били в правото си да се сърдят и недоволстват. „Утре може да стане нещо друго. Атентати в Турция стават непрекъснато. Хората трябва да знаят, че държавата стои зад тях“, каза Нейнски.

Десислава Любомирова
Десислава Любомирова Отговорен редактор
Новините днес