Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Не се очертава лесна и стабилна коалиция: Политолози за очакванията след изборите

25 април 2024, 08:55 часа • 774 прочитания

Голяма щета е, че отиваме на избори. След изборите не се очертава лесна и стабилна коалиция. ПП-ДБ остават врата за коалиция, ГЕРБ също, което като че ли показва, че са се научили да щадят нервите на избирателите за след изборите. Твърде вероятно е първите двама да не могат да направят коалиция и да е нужен трети.Това мнение изрази политологът Светослав Малинов в ефира на Нова телевизия.

ОЩЕ: Няма да дадем държавата да се управлява от Пеевски: ПП-ДБ се регистрираха за изборите 2 в 1

Според Харалан Александров битката е за влас и това е от години. „Това, което наблюдаваме в монетна, е омагьосан кръг. Ние сме отново в изходна позиция“, каза той.

Социологът Андрей Райчев смята, че големият възел ще бъде развързан на есен – след изборите за европарламент и след изборите в САЩ.

Нови играчи

"Ваня Григорова е може би първият опит да се прави ляво без бивши комунисти", заяви социологът Андрей Райчев.

ОЩЕ: "Пръстен не целуваме": Манолова обясни защо отива на избори с Ваня Григорова

По думите му появата на Ваня Григорова в лявото пространство и привличането на Елена Йончева към ДПС говорят за една и съща криза - кризата на лявото. "Лявата криза продължава. Явяват се минимум два субекта, а може би и повече. Това започва да ми прилича много на съдбата на СДС при разпада му", заяви той.

Относно Елена Йончева, Райчев каза, че в нейно лице левицата губи много силен и ярък играч. "Поздравления за лидерите на ДПС, това е изключително силен ход. За нея е много тъжно, явно другите не я искат", каза той. ОЩЕ: Елена Йончева предпочете Пеевски пред Борисов, ще гради доверие с него в личен план

Виолета Иванова
Виолета Иванова Отговорен редактор
Новините днес