Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Не направихме прочит на миналото, казва Надежда Нейнски

27 декември 2013, 07:57 часа • 24981 прочитания

Не се разбрахме. Това констатира Надежда Нейнски във връзка с изключването на „Синьо единство” от политическия съюз на Реформаторския блок в сутрешния блок на Нова телевизия.

За да претендираш, че си реформатор, ти трябва първо да реформираш себе си. Аз не създадох „Синьо единство”, за да участва непременно в коалиция. През годините, след падането ан СДС от власт, дясното участва на избори на няколко пъти с коалиции на изборите и доверието се губеше непрекъснато – хората не ни припознаваха, ето сега „Ранобудните студенти” не искат да посочат Реформаторския блок като алтернатива, каза Нейнски.

Според бившия външен министър различията, които са избуяли по време на преговорите, са били липсата на прочит на миналото и партийните квоти. Искахме при нареждането на листите всички да сме равнопоставени, да няма квоти, да няма привилегии за настоящи лидери. Тук не се разбрахме, каза Нейнски.

Като пример за липса на прочит на миналото Нейнски посочи въпроса с 3-ти и 4-ти блок на АЕЦ „Козлодуй” и затварянето им. Там също нямаше съгласие, каза тя. Нейнски настоя, че е трябвало преговорите за формиране на Реформаторския блок да бъдат публични. Няма как да си делигитимиран, да не си в парламента и да не предприемеш крути мерки, добави тя.

Нейнски завърши, че тепърва ще се решава как „Синьо единство” да участва на предстоящите европейски избори.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес