Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Не е добър знак: Експерт за смяната на външния министър

16 април 2024, 08:27 часа • 1638 прочитания

Смяната на външния министър не е добър знак нито към партньорите ни, нито към враговете ни. Това мнение изрази международният анализатор Мартин Табаков в ефира на Нова телевизия относно смяната на служебния външен министър Стефан Димитров с Даниел Митов.

ОЩЕ: Нова рокада в МВнР: Премиерът предлага Даниел Митов за външен министър

Той обясни, че основната функция на служебния външен министър е да организира изборите извън страната. „Даниел Митов се е доказал и мисля, че ще се справи с това“, каза Табаков. 

Според доц. Искрен Иванов когато няма консенсус за един министър, той си отива. "Ставали сме свидетели в българския политически живот на много такива фигури - министри за ден-два", добави той.

„Новият кандидат се е доказал като дипломат. Това, че е политическо лице трябва да ни покаже в каква посока ще върви външната ни политика“, заяви той.

"Нека не забравяме, че в момента САЩ анализират ефекта от санкциите "Магнитски" и не се знае кога ще бъде приведен в действие следващия пакет. Може да има връзка", заяви още Иванов.

Военният експерт Васил Данов смята, че смяната е полезна за външната ни политика, но не коментира какви са причините за това.

Виолета Иванова
Виолета Иванова Отговорен редактор
Новините днес