Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Наплив от икономически емигранти от Русия очакват управляващите

04 юни 2022, 11:04 часа • 2281 прочитания

Влошаващата се икономическа ситуация в Русия ще предизвика наплив от икономически емигранти. Ние проведохме широк семинара с компании, които имат работна ръка в Русия, за да говорим как можем да ги привлечем тук. И очакванията са ни, че ако България си свърши работата, ако създаде механизъм за приемане на работници от Русия и Беларус, които са квалифицирани, ние ще можем да имаме също няколко хиляди квалифицирани руснаци у нас близките месеци. Това каза министърът на иновациите Даниел Лорер в ефира на bTV.

Той коментира и темата с преместването на украинските бежанци от хотели по морето в други бази и лагери. "България единствена от целия Европейски съюз посрещна бежанците и ги настани в хотели. Никой друг не го направи. В повечето други държави те бяха настанени по палатки, по бунгала и по квартири по градовете. Ние подходихме изключително хуманно. Сега към украинските бежанци у нас започват да се възприемат същите мерки, каквито има в цяла Европа", посочи Лорер.

Министърът коментира и възникналото напрежение в парламента през седмицата. "Не може да има призиви за насилие в българския парламент. Надявам се да не сме свидетели повече на такива случки, защото те показват изключително проблемна политическа култура, която започва да се развива", заяви Лорер. По думите му парламентът трябва да намери своя ритъм, за да започне да работи за България.

ОЩЕ: Почти бой в парламента. Костадинов към депутат от ПП: На тоя тъпак ще му разбия носа (ВИДЕО)

Виолета Иванова
Виолета Иванова Отговорен редактор
Новините днес