Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Нанков: ПП да поемат отговорност за решението на КС за разплащането с пътните фирми

29 ноември 2022, 12:39 часа • 1448 прочитания

"Продължаваме промяната" трябва да се засрамят и да поемат своята морална и политическа отговорност, не дай си Боже да стане и материална. Убеден съм, че голяма част от фирмите ще претендират пропуснати ползи", каза депутатът от ГЕРБ - СДС Николай Нанков по време на брифинг в Народното събрание по повод решението на Конституционния съд, с което той отмени със задна дата решението на парламента за разплащане с пътните фирми. 

Според Нанков от "Продължаваме промяната" най-малко трябва да си посипят главата с пепел. 

ОЩЕ: КС отмени със задна дата решението на парламента за разплащане с пътните фирми

"Все още има институции в тази държава, които бранят правовата държава, бранят върховенството на закона и които крепят социалния ред в нашата мила България. Ние предупреждавахме колегите от тогавашната управляваща коалиция, че това решение не само е мъртвородено, а е противоконституционно. Предупреждавахме, че грубо погазва Конституцията на Република България. Как така през парламентарна комисия ще се извършват проверки и плащания по вече дължими суми към контрагенти на Агенция "Пътна инфраструктура"?", попита той. 

В контекста на решението на Конституционния съд Петя Аврамова от ГЕРБ каза, че решението на Народното събрание за разплащане с пътните фирми е поредното нарушение на Конституцията.

"Подробно в мотивите на това решение, ние четем за грубата намеса на Народното събрание за плащане на сертифицирани и одобрени от АПИ дейности в тяхната цялост, качество и обем", каза Аврамова и посочи, че тази груба намеса ще носи своите щети, включително и на бюджета. 

Александър Ненков коментира, че с шеги и закачки, са ни управлявали хора, които са изключително некомпетентни и които на думи вярват на разделението на властите.

"Не само Конституционният съд, а всякакви други актове, се оказват, че са нищожни", добави още депутатът от ГЕРБ. 

От ГЕРБ обърнаха внимание и на опит на Настимир Ананиев като шеф на парламентарната регионална комисия в 47-ото Народно събрание да се обсъди доклад за плащания на 100% по вече изплатени на 100% възлагания за текущ ремонт и поддръжка.

Деница Китанова
Деница Китанова Отговорен редактор
Новините днес