Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Нанков обеща, че ГЕРБ ще защитава интересите на местната власт (ВИДЕО)

05 март 2024, 12:39 часа • 953 прочитания

"Интересът на местната власт ще бъде защитен в максимална степен от нас в парламента", каза Николай Нанков по време на Националното съвещание на ГЕРБ, в което се решава бъдещето на сглобката.

Свършеното от ГЕРБ в кабинета

Нанков припомни, че в края на миналата година по предложение на Бойко Борисов и на колегите му от ГЕРБ се е създала за първи път по време на бюджтения цикъл толкова голяма инвестиционна програма за общинските проекти. Той уточни, че това е било гласувано, но повече от месец и половина след приемане на правилата за тази програма картината е отчаяваща по отношение на скоростта, с която Министерски съвет и МРРБ действат. ОЩЕ: Томислав Дончев: Боя се, че ротацията към момента е по-скоро безсмислена (ВИДЕО)

Санирането

Нанков обърна внмание върху програмата за енергийна ефективност. Нанков заяви, че ГЕРБ ще предложи всички сгради от резервния списък да бъдат реализирани с бюджетен ресурс. "УТре ще кажем кои са финансовите инструменти и от къде ще бъдат намерени средства", добави Нанков. ОЩЕ: Томислав Дончев: Боя се, че ротацията към момента е по-скоро безсмислена (ВИДЕО)

Деница Китанова
Деница Китанова Отговорен редактор
Новините днес