Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Найден Зеленогорски: “Демократична България“ има ясна визия за управлението на страната

04 март 2021, 17:09 часа • 5166 прочитания

„Демократична България“ има ясна визия за управлението на страната, която минава през промени в Конституцията, в Закона за съдебната власт, отстраняване на Висшия съдебен съвет и на главния прокурор. Ние сме на дъното на всички европейски класации по качество на живот – доходи, здравеопазване, социална политика, образование, култура... Шампиони сме само по корупция и във време на пандемия по смъртност от Ковид-19 в определени периоди. Само от корупция годишно се губят близо 10 милиарда лева, които биха стигнали за увеличение на пенсиите, за подкрепа на младите и за завършване на редица инфраструктурни проекти.

Това заяви Найден Зеленогорски, председател на Гражданско сдружение „Достойнство на един народ“ – ДЕН, и водач на листата в Плевен на „Демократична България“ в предаване на тв Евроком. Заедно с него в студиото бяга Виолета Донева, кандидат за народен представител в 23 МИР-София, и Боян Чобанов от листата на „Демократична България“ за 25 МИР-София.

Според Зеленогорски в 12-те основополагащи принципа, предложени от „Демократична България“, се посочват стъпките за кардинална промяна на статуквото и за достигане на средно европейско ниво на живот на българските граждани. Сред важните неща, които предлагаме на избирателите, е и децентрализацията на общините, която може да гарантира съживяване на изоставащите райони в Северна България, каза той. Сега нашата задача е да опазим изборите от манипулации и кражби, да надмогнем купения и корпоративния вот. Резултатите на „Демократична България“ ще бъдат по-високи от тези, които дават социолозите, защото демократичната общност е силна във финалния спринт и ние очакваме да получим мандат, за да осъществим важните промени в страната, обясни Зеленогорски.

У нас трябва да се смени подходът на взимане на решения и за налагане на политики във всяка сфера. В момента държавата се управлява без никаква стратегия, с гасене на пожари, каза Виолета Донева. Според нея гражданите трябва на изборите да се доверят на „Демократична България“ ако искат истинска демокрация и функционираща съдебна система.

Ако младите хора, напуснали България, видят промяна и светлина в тунела тук, аз вярвам, че те биха пожелали да станат част от обновлението на България. Сега хората са завладени от чувство на обреченост, от усещането, че нищо не може да се промени, заяви Боян Чобанов. Излизането от това състояние няма да е лесно, но промяната трябва да дойде. Само така младите хора ще предпочетат да останат да живеят в България, а не да бягат навън, допълни той.

Евелина Гечева
Евелина Гечева Отговорен редактор
Новините днес