Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Надежда Йорданова: Срам! Хартиената коалиция излъга хората

02 декември 2022, 12:59 часа • 1482 прочитания

"Срам! Преди няколко минути стана ясно, че хартиената коалиция излъга хората. Нагло, арогантно, без никакъв свян. Уж този законопроект беше само за връщане на хартиената бюлетина във всички секции. Бързо стана ясно, че истинската цел е била пълното ликвидиране на машинното гласуване и машинното отчитане на вота".

Това написа във фейсбук бившият правосъден министър Надежда Йорданова, която е депутат от групата на ДБ в настоящия парламент.

"Предложихме поредица от мерки, за да предпазим изборния процес от фактора на човешката грешка при преброяването. ГЕРБ, ДПС и БСП не подкрепиха нито едно от тези разумни предложения.

Лъжи и неизпълнени обещания - така не се прави законодателство. От днес нататък единственият гарант за честното отчитане на вота остава "Ти броиш". Ще разчитаме на хилядите доброволци във всеки един момент да бдят над отчитането на гласа на българските граждани", пише тя.

Actualno.com припомня, че хартиената бюлетина се връща, след като парламентът прие спорните промени, заложени в Изборния кодекс и гласувани на второ четене от пленарната зала. "За" въвеждането на смесен вот с хартия и с машини гласуваха 124 народни представители" , "против" - 96 и без "въздържали се". Предложението беше подкрепено от ГЕРБ, ДПС и БСП.

Милена Славкова
Милена Славкова Отговорен редактор
Новините днес