Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

На тръни до последно: Свикаха извънредното заседание на НС в "12 без 5"

27 август 2024, 10:05 часа • 870 прочитания

Административни проблеми спънаха нормалното протичане на процедурата по клетва на второто служебно правителство с премиер Димитър Главчев.

Причината - след като рано тази сутрин президентът Румен Радев подписа двата указа - за насрочване на дата за новите предсрочни парламентарни избори на 27 октомври и за назначаване на ново служебно правителство - то до последно остана неяснотата защо не бе обявено извънредното заседание на парламента, където да се закълнат служебните министри.

Още: "Нямаше кой": Главчев за промяната в МВР

Все пак около час преди началото председателят на Народното събрание Рая Назарян свика депутатите, макар и наистина в последния момент. Неофициално причините са свързани с проблеми в администрацията на парламента, която е изчаквала до последно да получи указите на Радев. Направи впечатление, че покани не са изпратени до народните представители в срок и така не е напълно сигурно, че всички 240 ще успеят да присъстват на клетвата на новия служебен кабинет. Припомняме, че парламентът е и в лятна ваканция.

Иначе в дневния ред е включена една точка – полагане на клетва от членовете на служебния Министерски съвет, назначен от Президента на Република България.

Още: Разделени и разцепени: Ето какво реално свършиха депутатите в 50-ия парламент

Ивелин Стоянов
Ивелин Стоянов Отговорен редактор
Новините днес