Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Мирослав Иванов: Президентът се изказваше в нарушения на Конституцията

30 юли 2022, 10:08 часа • 10081 прочитания

"Ние сме си същите, изпитваме уважение към Румен Радев, но аз лично усещам промяна в неговото отношение към нас. Държавният глава следва да е балансьор и обединител. Ние сме имали своите грешки, но сме направили и много положителни неща. Радев се изказваше в нарушения на Конституцията, казваше какви ходове да се направят в страната и по отношение на външната политика, което според мен е нарушения на Конституцията." Това каза вторият председател на 47-ото Народно събрание Мирослав Иванов в ефира на бТВ.

По думи на Иванов всички победи и всички загуби са преживявани много емоционално от представителите на "Промяната". "Този финал беше леко разочарование за нас. Имахме желание да свършим много повече работа, така че със смесени чувства приключва този парламент. Натискът върху нас беше доста тежък", добавя още той.

За продседателя на Народното събрание един от най-трудните моменти е бил след като са искали оставката на Никола Минчев. Относно записа на ДБ - за Иванов това е повод ИТН да се откаже от преговорите за сформиране на кабинет.

На въпроса дали биха видяли новосформираната партия "Български възход" за коалиционен партьор, Мирослав Иванов отговори, че не вярва, политическата формация на Стефан Янев ще мине 4-процентовата бариера.

Михаил Митев
Михаил Митев Отговорен редактор
Новините днес