Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Мирчев за първия мандат: Меси като стане ще разберем какво ще се случи

05 декември 2022, 08:36 часа • 1316 прочитания

Нека да изчакаме Меси да се събуди и ще разберем какво ще стане днес. Той става рано. Това каза депутатът от "Демократична България" Ивайло Мирчев в ефира на Нова телевизия, попитан кой според него ще предложат от ГЕРБ за премиер. Днес президентът Румен Радев ще връчи първия мандат за съставяне на правителство на ГЕРБ-СДС.

„Няма да подкрепим мандат на ГЕРБ. Дори да сложат експерти за министри, те ще бъдат управлявани от Бойко Борисов. Най-лошия вариант са избори. По-малко лошия вариант е правителство с третия мандат“, каза той.

По думите му за България е важно да има правителство, тъй като не можем да влезем в еврозоната, ако няма правителство. „Ние правим всички възможно да има правителство, но не на всяка цена“, обясни Мирчев.

Според него обаче не се вижда да има стабилно управление. „Не знам третия мандат какво управление може да предложи“, каза той.

Мирчев коментира ситуацията около „Лукойл“. Той припомни, че в петък са внесли в парламента законопроект за това, ако е нужно да влезе държавата в „Лукойл“, така, както е в Германия и в Италия.

Мирчев беше категоричен, че „Лукойл“ може да работи с друг петрол, не само с руски. „Появяват се различни експерти, плашат хората, както беше, че ще стоим на тъмно и студено зимата. Зима е. Не стоим на тъмно и студено“, заяви той и напомни: „България трябва да си защитава интереса“.

ОЩЕ: Ивайло Мирчев: Вместо да припкаме след "Лукойл", трябва да бъдем активната страна

Виолета Иванова
Виолета Иванова Отговорен редактор
Новините днес