Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Мирчев: Главният прокурор да прояви мъжество и да си подаде оставката

14 януари 2022, 11:16 часа • 2030 прочитания

Очаквам поне веднъж главният прокурор Иван Гешев да прояви мъжество и да си подаде оставката, защото така се прави и така е редно. В тази страна трябва да имаме нов главен прокурор и да направим такива законови промени, че който и да е следващият, той да не дерибейства по този начин. Това заяви депутатът от „Демократична България“ Ивайло Мирчев от кулоарите на парламента.

Той посочи, че в момента се предприемат законови мерки, които не са само конституционни, за да може да се реформира прокуратурата. От коалицията дори вече водили разговори с останалите партии, за да се намери консенсус по бъдещите законопроекти.

"Главният прокурор наистина бих го призовал да си подаде оставката вместо да дава оценки дали това може да бъде кризисен пиар или не. Видяхме, че вчера Сотир Цацаров го направи и Гешев трябва да бъде следващият", заяви Мирчев, цитиран от „24 часа“.

Мирчев определи новината, че шефът на КПКОМПИ ще подаде оставка преди да е изтекъл мандатът му, като опит да избяга от отговорност. "И на него, както и на Гешев трябва да се търси отговорност", смята Ивайло Мирчев.

Виолета Иванова
Виолета Иванова Отговорен редактор
Новините днес