Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Министърът на земеделието не е запознат с крупните земеделци в с. Антон

10 февруари 2022, 08:31 часа • 2530 прочитания

"Не съм запознат с тези земеделски производители в село Антон, но щом вече вървят коментарите ще продължат проверките по какъв начин са получавали субсидиите. Ако се окаже, че са привилегировани, за които законът е бил муха в полето, това ще бъде жалко и ще бъде една черна точка в атестата на предишното управление".

Това заяви земеделският министър Иван Иванов пред БНТ във връзка с убийството в село Антон.

По думите на министъра тепърва ще се  въвеждат системи за контрол в БАБХ и в Държавен фонд „Земеделие“, за да се избегнат в бъдеще подобни диспропорции и да не се раздават пари на калпак. Оттук нататък ще се раздават средства на база производството, увери земеделският министър. 

Според Иванов единици случаи нанесоха репутационен удар върху земеделските земи. Липсата на контрол през последните 12 години в сектора довело до изкривяване и създаване на лош имидж на земеделеца, изтъкна Иван Иванов.

Целта на земеделското министерство е да моделира и да инициира промени в работата на институцията, за да има среден клас български производители, които да бъдат гръбнакът на земеделската индустрия. Така трябва да бъдат разпределяни средствата, за да не се забелязват бъдещи подобни диспропорции, които към днешна дата са довели до подобно изкривяване, каза още Иван Иванов.

Още: Тихомир Безлов очаква да има осъдени за убийството в село Антон

Антон Иванов
Антон Иванов Отговорен редактор
Новините днес