Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Министърът на вътрешните работи е подал оставка

04 март 2015, 11:33 часа • 22910 прочитания

Министърът на вътрешните работи Веселин Вучков е подал оставка. Решението му е свързано с невъзможността да предложи главен секретар на министерството, твърди агенция ПИК.

Информацията беше потвърдена и от БГНЕС. Министърът е обявил решението си по време на днешното решение на Министерския съвет. Оставката е била приета и разписана от премиера Бойко Борисов.

Причината за решението не е ясна. Според една от версиите - не са одобрени предложенията на вътрешният министър за смяната на председателя на ДАНС и главния секретар на МВР.

Премиерът Борисов е разговарял с Вучков като е подчертал че не е уместно да се сменят тези ключови постове точно в момент, когато в България идва на посещение шефът на ФБР, твърди БНР.

Мотивите за оттеглянето и аргументите да се удовлетвори неговото желание ще станат ясни от стенограмата на правителственото заседание, която ще бъде разпространена по-късно днес.

Вучков бе в основата дори на законодателни промени, които имаха за цел да доведат до отстраняването не само на Лазаров, но и на шефа на ДАНС Владимир Писанчев. 

Петър Чернев
Петър Чернев Отговорен редактор
Новините днес