Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Министрите ще определят нов състав на ДКСИ

22 ноември 2017, 06:50 часа • 3471 прочитания

Кабинетът ще определи нов състав на Държавната комисия по сигурността на информацията. Вносител на тази точка в дневния ред е министър-председателят Бойко Борисов. Очаква се да бъде обновен съставът на комисията, а председателят й Борис Димитров да бъде определен на поста за втори мандат, предаде БГНЕС.

ДКСИ е колегиален орган и се състои от петима членове, включително председател и заместник-председател, които се определят с решение на Министерския съвет за срок от 5 години по предложение на министър-председателя. Първият персонален състав на Комисията е определен с решение на кабинета от ноември 2002 г. Ноември 2012 година Министерския съвет определи състав на Държавната комисия по сигурността на информацията. Неин председател стана Борис Димитров, заместник-председател Васил Ризов и членове Сергей Дамянов, Петър Петров, Иван Иванов. Очаква се за неин председател.

Очаква се в сряда министрите да одобрят и проект на меморандум за разбирателство между нашето министерството на транспорта и министерството на информационното общество на Македония за намаляване на международните тарифи за роуминг за телекомуникационни услуги.

Още в началото на ноември министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски заяви, че България подготвя меморандум с правителствата на държавите от Западните Балкани за намаляването на цените на роуминга.

Деница Райкова
Деница Райкова Отговорен редактор
Новините днес