Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Министерски пост ли раздели Радостин Василев и ПП?

25 май 2023, 17:16 часа • 6352 прочитания

Министерски пост е причината, поради която предстои утре Радостин Василев да се отдели от групата на "Продължаваме промяната - Демократична България" в Народното събрание, научи Actualno.com от източници в партията на Кирил Петков. 

Стана ясно, че Василев е имал апетити да бъде министър на спорта, какъвто беше в кабинета "Петков", но не е получил този пост. ОЩЕ: Разцепление в ПП след общия кабинет с ГЕРБ

Това не е всичко. Радостин Василев е имал и второ желание да стане шеф на Комисията по правни въпроси, но и това също не е станало. 

Припомняме, че на Василев не му е за първи път да се отцепва. В 47-ото Народно събрание заедно с група депутати се отцепи от ИТН и след това на два избора беше кандидат от редиците на "Продължаваме промяната".

Очаква се утре на пресконференцията той да изнесе вътрешна информация, която ще представи като компромати, като целта му е да се противопостави на съставянето на редовно правителство с ротационен премиер, каквато идея беше анонсирана от ГЕРБ - СДС и ПП-ДБ. 

Според източници на Actualno.com утре Василев ще обяви създаването на нова партия, за която ще си сътрудничи с главния прокурор Иван Гешев.  

Припомняме още, че наскоро Гешев поиска имунитета на Василев, като той първоначално не искаше да го даде доброволно. Това наложи в дневния ред на парламента влезе проект на решение да се създаде временна комисия, която да реши този въпрос, но по време на дебатите Радостин Василев обяви, че в крайна сметка ще се откаже доброволно от имунитета си. ОЩЕ: Радостин Василев се отказа от депутатския си имунитет

Actualno.com
Actualno.com Отговорен редактор
Новините днес