Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Мика Зайкова разкри защо ИТН не влезе в парламента

08 октомври 2022, 10:40 часа • 8220 прочитания

Истината се плаща скъпо. Затова не сме в парламента, защото имаме лошия навик да говорим истината. Ние ако искахме да сме там, щяхме да сме още в коалиция и да си взимаме от разни хора. Това заяви Мика Зайкова от "Има такъв народ" в ефира на БНТ.

Според Зайкова инфлацията у нас е особена, а нейното лечение се инвестициите. По думите на икономиста техниката и технологията на България са на ниво 50-те години на 20 век, защото 92% от бизнеса е съставен от малки и средни предприятия. 

"Може да ми се обидят младите господа от "Продължаваме промяната", ама те не знаят какво е държава, а искат да я управляват. Извинявайте, ама така не се управляват финанси и държава като България, която се нуждае от инвестиции. За първото полугодие ние имаме минус 532 млн. евро чужди инвестиции", каза тя.

Зайкова подчерта, че има нужда от ръст на минималната заплата, защото той в момента е 8%, а инфлацията е 18%. Според нея се задава сериозна рецесия в Европа.  

"Планът за възстановяване ще ни донесе 13 млрд. евро не знам кога. Ако ние сега не направим правителство и не приемем тия 22 закона, няма да видим и един цент. Друго, което удобно се премълчава е, че от 2023 г. няма да има регулирани цени, тоест, аз и вие вкъщи ще плащаме тока колкото струва, а не колкото ни е казал КЕВР", заяви още Зайкова.

ОЩЕ: Окончателни резултати: Ето кои партии влизат в 48-ото Народно събрание

Виолета Иванова
Виолета Иванова Отговорен редактор
Новините днес