Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Местан: Би било опасно Исмаилов да бъде сменен

05 декември 2014, 13:53 часа • 12241 прочитания

Става още по-невъзможно и би било опасно за европейския образ на България Орхан Исмаилов да бъде сменен. Това каза пред журналисти в Народното събрание лидерът на ДПС Лютви Местан, предаде „Фокус“.

„Зам.-министърът на отбраната не може да бъде сменен. Това ще бъде изключително лош знак. Каквито и да са мотивите, нищо не стои под правото на всеки един българин съобразно своите професионални квалификации да заема и съответно длъжност. Няма нищо по-естествено от това хора, принадлежащи към етнорелигиозните малцинства в България да работят и като министри, когато квалификацията им позволява това”, заяви Местан. По думите му, трябва да се научим да оценяваме правилните решения.

Категорично възразявам срещу поставянето на една плоскост на казуса Орхан Исмаилов и казуса Слави Бинев, допълни Местан.

„Казусът Орхан Исмаилов е съвършено различен. Тук става въпрос за естественото право на един високообразован човек да заеме тази длъжност. Орхан Исмаилов не е член на ДПС, имаме сериозни политически различия, но правата на човека са универсални и стоят над политическите различия. Никого няма да убедим, че едно негативно решение на този казус няма да е породен от етнорелигиозната принадлежност на Орхан Исмаилов”, заяви Местан.

„Що се отнася до Слави Бинев, той е проблем на управляващото мнозинство. Любопитен ми е отговорът на Реформаторския блок по този въпрос, защото ако кабинетът „Борисов” и занапред би имал проблеми с подобни казуси, то те ще са породени от абсолютно непреодолимото условие, с което Реформаторският блок принуди Бойко Борисов въпреки категоричната позиция на Жосеф Дол да приемат Патриотичния фронт като официален партньор в 4-партийната управляваща коалиция”, каза още Лютви Местан.

Десислава Любомирова
Десислава Любомирова Отговорен редактор
Новините днес