Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Мерджанов отвори широко вратата за коалиции преди местния вот

14 януари 2015, 19:24 часа • 18181 прочитания

Не е важно какво и как гледат лидерите на формациите. Важно е какво искат хората, има много интересни предложения по места, те ще се вземат предвид. Така говорителят на БСП и заместник-председател на партията Атанас Мерджанов отговори на въпрос дали "червените" могат да се коалират с АБВ.

Той стигна по-далеч, обяснявайки че БСП иска да си партнира и с други партии, включително такива отляво или в центъра.

Може да се стигне и до общо явяване с националистически партии, стана ясно в ефира на БНТ. Мерджанов все пак обясни, че за момента единствено е сигурно, че коалицията БСП-Лява България ще продължи да съществува. Разговорите по останалите все още не са започнали.

Рано е да се говори за конституционна коалиция, обясни още зам-председателят на ПГ на БСП. Той обвини вицепремиера Меглена Кунева и министъра на правосъдието Христо Иванов, че бързат покрай съдебната реформа, за да се случи тя преди оповестяването на доклада на Европейската комисия. В представения документ за реформа имало много "претенциозни моменти", които трябвало да се обсъдят.

Политикът призна, че в БСП има и ще продължи да има напрежение. То обаче щяло да се използва, за да може "червените" да спечелят местните избори и да разширят представителството си по места.

 

 

Петър Чернев
Петър Чернев Отговорен редактор
Новините днес