Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Международният пресцентър за предсрочните избори няма да е в НДК

01 март 2017, 18:00 часа • 1878 прочитания

Традиционният международен пресцентър, който се организира за всички видове избори у нас, вече няма да се помещава в зала 3 на НДК. Това потвърдиха от Българската телеграфна агенция (БТА) за Actualno.com.

Към този момент залата е в ремонт, но не и други зали в двореца, където биха могли да се проведат пресконференции на политически сили в изборната нощ.

Според телеграфната агенция решението да се промени мястото, на което партиите дават пресконференциите си, е на Министерството на външните работи, което досега организираше пресцентърът.

От своя страна "Дневник" съобщи, че БТА е натоварена да организира пресцентъра с решение на служебното правителство на Огнян Герджиков от началото на февруари, като за тази цел агенцията ще получи 220 хил. лв.

По данни на медията залата, в която ще се провеждат пресконференциите, поема 100 - 140 души. В същото време от съобщение на агенцията се разбира, че броят на журналистите, които могат да се акредитират от една медия, е силно намален.

Случайно или не, днес, 1 март, Министерският съвет отпусна на БТА още 500 хил. лв. за изграждане на национален мултимедиен информационен център в сградата на агенцията, който обаче не е свързан с изборите.

Ивайло Анев
Ивайло Анев Отговорен редактор
Новините днес