Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Международен орган става консултант на Агенцията по обществени поръчки

13 февруари 2019, 12:03 часа • 1080 прочитания

Парламентът ратифицира изменението на Споразумението за предоставяне на консултантски услуги между Агенцията по обществени поръчки на Република България и Международната банка за възстановяване и развитие.

Финансирането на дейностите по споразумението е осигурено в рамките на проект „Преглед и оценка на системата на обществените поръчки в България“, осъществяван с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Добро управление“, съфинансирана от ЕС чрез Европейския социален фонд.

Документът е от 2 ноември 2017 г., подписан на 21 декември 2018 г. Чрез цялостното реализиране на дейностите по Споразумението за предоставяне на консултантски услуги се цели да се осигури независима външна оценка на актуалното състояние на системата на обществените поръчки в България.

Това ще позволи да се установи ефективността на предприетите мерки в изпълнение на Националната стратегия за развитие на сектора обществени поръчки в периода 2014-2020 г.

Това бе последната точка в работата на Народното събрание за днес. късият дневен ред стана причина за сериозни критики от страна на опозицията.

„БСП търси дебат. БСП търси истината, а от ГЕРБ мълчат. Втора седмица се получава това нещо. Мисля, че е изключително срамно, г-жо председател, да се представя такъв дневен ред при положение, че опозицията има законопроекти, които дори не са гледани и в комисия“, обърна се народният представител и зам.-председател на БСП Драгомир Стойнев към председателя Цвета Караянчева.

Той се аргументира с внесените от парламентарната му група предложения за промени в Закона за публичните финанси и Закона за собственост и ползването на земеделски земи, които все още не са придвижени към разглеждане.

В отговор Караянчева припомни, че по силата на правилника всяка парламентарна група има възможност да предлага промени в дневния ред, които подлежат на гласуване в зала.

„Това е парламентарна трибуна, на която трябва да бъдат водени политически дебати или нещо съм се объркал. Ако вие сте се объркали, напуснете този парламент!“, продължи да критикува Стойнев.

Той призова управляващото мнозинство, дори и да отхвърля законопроектите, предложени от БСП, да участва активно в разискванията по тях.

Тодор Беленски
Тодор Беленски Отговорен редактор
Новините днес