Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Меглена Кунева: Контрол - това е рецептата за нашата държава

10 февруари 2017, 09:25 часа • 1016 прочитания

Задачата на министър Денков е да проверява. Това е задачата не всеки следващ министър. Контрол- това е рецептата за нашата държава. Безкомпромисен контрол. Даниел Вълчев направи една много трудна реформа, която премина през стачка. Образованието е голямата политика на нашата страна. Ако правиш добре нещата накрая те харесват.

Това каза бившият вицепремиер и министър на образованието Меглена Кунева в ефира на БНТ.

"Много напреднаха разговорите по време на словашкото председателство. Не ми се иска България да влиза в този разговор по принцип. Трябва да имаме много ясен национален разговор защо е добре да има европейска прокурорска служба. България може да бъде много активен участник, но преди всичко трябва да обясним на обществото защо е добре", каза още Кунева.

Разследва се корупция, злоупотреба с европейски средства... Всичко това ще бъде разследвано допълнително и от европейската прокуратура плюс измамите с ДДС. Има много голям смисъл за България, ще дръпне развитието и на прокуратурата, обясни още бившият вицепремиер.

На въпрос дали е доволна от случилото се през последната година Кунева отговори:

"Не съм доволна от това, което се случи през последната година. Говорим си красиви приказки, но дори хората, които говореха тези приказки не бяха в зала. Тогава започна тактиката на отлагане. Ако нямаме сигнали, бюро което да разследва, независим орган и закон, с който да се правят проверките, ще имаме само престъпления и няма да има кой да събере доказателствата за тези престъпления."

Попитана как ще се разшири Реформаторския блок Меглена Кунева обясни:

"Имаме група, която води преговори. Нека да не избързвам и да не говоря преди тях. Но ми прави впечатление, че има силен интерес към присъединяване и съвместно явяване на избори. Омръзнало ми е само от приказки. Имаме пет критерия, но и много ясно признаване на това как РБ се е справил във властта."

 

Евгения Чаушева
Евгения Чаушева Отговорен редактор
Новините днес