Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Марешки: "ВОЛЯ" е плод на огромна обществена енергия срещу картела и бедността

09 септември 2020, 08:30 часа • 1543 прочитания

"ВОЛЯ" е плод на огромна обществена енергия срещу картела и бедността, това каза пред Нова тв лидерът на партията Веселин Марешки. "Достатъчно съм заможен, за да се продам за един плаж, който ме познава, че се присмива на тези внушения."

„Явил съм се на търг за този плаж през 2009 г., 5 г. беше безстопанствен, защото никой не го иска. 15 г. този плаж никой не го иска, коментира лидерът на "Воля" по повод концесията на плаж "Кабакум" край Варна. Печелим на чист търг. По-скоро плащам услуга на държавата, хората са благодарни, защото вместо 10 лв. за чадър, плащат 2 лв., допълни той. И обясни, че има решение на върховния съд, че постройката му е законна. ВОЛЯ не се дава на концесия. Аз съм достатъчно богат човек, за да съм за един плаж. Аз съм дарител на държавата, помагам на хората, категоричен бе Марешки.

Той допълни, че е получил много отзиви от хора, когато на 2 септември обявил, че няма да подпише проекта за нова Конституция."Сутринта хиляди граждани ми се обадиха и казаха, че не одобряват това, което казвам, че е грешно решение. Длъжни сме да се съобразяваме със структурите и симпатизантите си", поясни Марешки.

По думите му неговият подпис не е променил нищо в държавата. "Дадохме право на хората да дебатират темата за промените в Конституцията - нещо, което всички политици и партии са искали през последните 10 години, а сега се извъртяха", коментира още той.

Марешки обаче все още не е прочел проекта на ГЕРБ. По думите му от партията имат свой прочит на основния закон на страната. „Ние ще предложим нашите решения. ГЕРБ също имат техни, ще се радвам да чуя и тези на президента Радев”, коментира лидерът на ВОЛЯ.

 

Любов Павлова
Любов Павлова Отговорен редактор
Новините днес