Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Марешки не вижда нищо лошо във вариант "умен диктатор", нарече Гриша Ганчев тъп

03 декември 2016, 12:00 часа • 6207 прочитания

Мополът сам по себе си не лош. Един диктатор, ако е достатъчно умен и работи в полза на хората, е добър вариант. Такава теза изказва варненският бизнесмен Веселин Марешки, разкривайки за политическите си разбирания и разбиранията си по отношение на държавата.

След изборите си останах само аз да се боря с картелите и монополите, продължи Марешки в противовес на предишните си думи. Бизнесменът обяви пред Нова телевизия, че ще е готов да участва на предсрочни парламентарни избори и събира екип от експерти, но не разкри имена, защото тези специалисти били прискани, тъй като искали да работят с него.

Когато някой умре, той не разбира, че е умрял – същото е и когато си тъп. Така Марешки отвърна задочно на Гриша Ганчев относно въпроси на ловешкия бизнесмен как така варненцът продава гориво на тези цени. Как Ганчев стана собственик на „Петрол”, нападна варненският бизнесмен, след като Ганчев попита кои са му доставчиците. Не искам да ме сравнявате с „големи политици” като Румен Овчаров и Борислав Гуцанов, както и с „големи бизнесмени” като Гриша Ганчев. Не съм сам срещу всички – с мен е целият народ, посочи Марешки.

Варненският бизнесмен категорично отрече, че е патерица на ГЕРБ. Сега съм трети-четвърти, спокоен съм, много ми е добре, обясни той, тъй като, по думите му, като бил втори във Варна, изял голям бой. Много са ме били, но през годините натрупах имунитет, обясни Марешки житейския си път. Той подчерта и, че мажоритарната система, предложена от Слави Трифонов, ще е в негова полза и щял да спечели 240 депутати – защото на балотаж щели да се борят кандидати на статуквото и независими кандидати.

Марешки намери и рецепта за бежанската криза – „истинските бежанци” да бъдат пращани към държавите, изнасяли демокрации и там да си ги приемат. Ще кацнат така, както кацнаха в България, каза бизнесменът, след като му беше опонирано, че няма кой да ги пусне в тези държави.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес