Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Марешки иска първо да се договори с "Обединени патриоти", преди да преговаря с ГЕРБ

27 март 2017, 07:35 часа • 2322 прочитания

За нас не е на всяка цена влизането в парламента. Не ние държим химикалката, явно тя отново решава резултатите в тези избори. Така лидерът на „Воля” Веселин Марешки коментира вероятността партията му да не влезе в парламента.

Надявам се, че партиите, които ще правят правителство, ще се съобразят с нашите идеи – иначе оставаме опозиция, каза Веселин Марешки. Той смята, че от „Воля” и „Обединени патриоти” ще зависи следващото правителство и даде заявка първо тези две формации да си говорят, а едва след това да се включва ГЕРБ. Марешки обаче предупреди, че може да се окаже, че ГЕРБ и „Обединени патриоти” имат достатъчно места – затова чака окончателните резултати.

Попитан дали „Воля” е подала сигнали за изборни измами, Марешки отвърна, че е подавал много сигнали в предизборната кампания „за фалшиви новини”. Резултатът не е достатъчно добър, за да развием нашите качества, уточни пред Нова телевизия бизнесменът.

Попитан директно кой е най-добрият вариант за правителство, Марешки отговори клиширано – българският народ се изказа. Какво предпочитам аз, няма абсолютно никакво значение, добави той. Ако зависи от нас, ще поставим такива условия, които да са добри за страната и българския народ, каза Марешки. Той не се съгласи, че например точката от програмата му – държавата да осигурява десетгодишни безлихвени заеми за жилища с големина до 60 квадратни метра при цена 300 евро на квадратен метър за семейства над 21 години със средно и по-високо образование, както и за „млади специалисти с висше образование с цел оставането им в страната”.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес