Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Манолова: Божков не ме е финансирал! Ще се срещна с Борисов на изборите, а със Симеонов в съда

05 юни 2020, 08:12 часа • 3018 прочитания

"Не, бизнесменът Божков не ме е финансирал, и за тази лъжа на този беквокал на Борисов, аз го давам на съд (Валери Симеонов - бел. ред.) на съд", категорична беше Мая Манолова, лидер на Гражданската платформа Изправисе.БГ.

"Подготвила съм още две жалби. Едната е срещу кафявия официоз, който обслужва Борисов. Малко е гнусно да се произнася това име и се бях зарекла да не го назовавам. Става дума за онзи сайт, който функционира като кафяв пропаганден канал. Това не е медия, затова казвам, че е кафяв канал. Подготвила съм и жалба срещу онзи депутат разжалван депутат, който уволняваше журналисти в ефир", добави още Манолова.

Преди дни Валери Симеонов заяви пред медията, че именно тя е била спонсорирана от Васил Божков за кампанията си за кметското место в София миналата година, както и протестите срещу Иван Гешев по време на избирането му за главен прокурор. Това стана след като самият Божков публикува банкови извлечения за тегления на големи суми, а бившият му съдружник потвърди за безотчетни пари, давани по време на местния вот 2019г.

Какво е направила ДАНС след като Божков е теглил големи суми през 2018г., пита икономист

"А защо ли би ме финансирал? Той е получавал пълно обслужване от властта. Пълно обслужване от Борисов. Депутатите на Борисов му пишат закони и му ги внасят в парламента. Той си има персонален финансов министър, който му осигурява пълен съпорт в Комисията по хазарта. При цялото това обслужване и при положение, че обслужващата го партия си има кандидат - Йорданка Фандъкова, той да финансира мен", настоя Манолова и обяви, че е подготвила цели три жалби срещу твърденията и ще ги внесе в съда.

Тя настоя управляващите да направят анкетна парламентарна комисия, "за да си проверят лобистките закони, да се върнат във времето назад, за да се установи всеки финансов министър какво е правил". Добре е тази комисия да провери дали това не е започнало още през 1996-97-ма година, стана ясно от думите на Манолова.

"Настоящият финансов министър се е срещал, както става ясно ежемесечно с него (Васил Божков - бел.ред.). Договорките за срещите, те си говорят на малко име,  срещали са се в кабинета на този министър. И всичко това е публично достояние.  И защо с този въпрос никой не се занимава?", попита тя и пресметна, че тези им отношения са стрували на данъкоплатците 700 млн. лева.

"Липсата на тези 700 млн. е призната, гражданите имат право да знаят. Предупреждавам, че те сега ако не го направят, ще има пълна ревизия след изборите, защото с Борисов ще се срещнем там", отсече бившият омбудсман.

Васил Божков пита къде са му едни пари след ревизия на Горанов (СНИМКИ)

Любов Павлова
Любов Павлова Отговорен редактор
Новините днес