Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Манол Пейков става депутат с 4 435 преференции

03 април 2023, 13:09 часа • 4454 прочитания

Манол Пейков ще бъде депутат от коалиция "Продължаваме промяната - Демократична България", след като получи най- много преференции, които му позволяват от седми да стане втори.

На вота той е получал лична подкрепа от 4435 симпатизанти, което е много над прага от 7% от гласовете, подадени за коалицията. Пейков измества втория в листата Йордан Иванов, който е получил 1198 преференции.

Най- много преференции получава водачът на листата Никола Минчев – 4636. По закон обаче първите в листите, независимо от преференциите им, не могат да бъдат измествани. 

В ГЕРБ – град промени в листите няма. С най- много преференции е водачът на листата Бойко Борисов – 8617. Още: Манол Пейков събира средства, ще спасява къщата на Димитър Талев в Прилеп

В областта обаче четвъртият Младен Шишков излиза на второ място с лична подкрепа от 2876 преференции. Вторият в листата д-р Иван Червенков става трети с 2610 преференции. 

В Пазарджик също има пренареждане на листата на ГЕРБ. Там Стефан Мирев от четвърти става втори след водачът Екатерина Захариева.

Ивайло Анев
Ивайло Анев Отговорен редактор
Новините днес