Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Майките на деца с увреждания поискаха оставката на директор на НПО

11 юли 2018, 09:50 часа • 2874 прочитания

Инициативата на майките на деца с увреждания „Системата ни убива” поиска от премиера Бойко Борисов и от социалния министър Бисер Петков да уволнят Адриана Стоименова като зам.-председател на Националния съвет за интеграция на хора с увреждания към Министерския съвет. Причината – отправени от Стоименова недоказани обвинения спрямо инициативата на майките.

"Г-жа Стоименова си позволи нееднократно в публичното пространство да разпространява съмнителна, неотговаряща на действителността информация за майките на деца с увреждания и организациите подкрепящи националните протести на родителите на деца/лица с увреждания, като се аргументира с публично достъпни отчети. "В тях пише, че външни донори, организации са подпомагали протестите. Когато се проверят данните, ще излезем с конкретни имена". До днес, нямаме опровержение или доказателства за твърденията", казват майките и затова искат оставката на Стоименова, както и отнемане на статута на национално представителна организация на Център за психологически изследвания, чийто изпълнителен Директор е Стоименова.

Майките искат и "да се потърси отговорност за неефективната дейност на НП НПО, ощетявала години наред цялото ни общество и европейските данъкоплатци с неефективно усвояване на средства в големи размери".

През 2018 година организацията на Стоименова получава 220 000 лева държавна субсидия. За какво – научете ТУК!

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес