Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Мая Манолова вади горещите кестени по случая "Моника Станишева"

06 февруари 2014, 17:41 часа • 43511 прочитания

ГЕРБ прави поредна мръсна кампания срещу Сергей Станишев. Това каза заместник-председателят на Народното събрание Мая Манолова, която коментира последното развитие около случая "Моника Станишева".

След като няма как да направят или унизят с нещо Станишев, те (бел. ред - ГЕРБ) нападнаха семейството му. При това го правят без да вземат под внимание фактите, заяви Манолова.

За пореден път станахме свидетели на подмяна на градивния и полезен за държавата политическия дебат. Ясен знак за това е, че ГЕРБ води предстоящата кампания за ЕП на база на черен PR - утвърдена практика в поведението на политическите кампании на Бойко Борисов и негова запазена марка.

С изявленията и еднотипните квалификации по темата ГЕРБ показа абсолютно безсилие да предложи политическа алтернатива пред България, перспективи за развитие на страната и замести това с евтина пропаганда, основана на принципа, че една лъжа, повторена 100 пъти става истина. Пред очите ни се разиграва схема за лично дискредитиране, оклеветяване и засипване с безпочвени лъжи. Същевременно прави впечатление „единомислието" между АБВ и ГЕРБ в изявления и еднотипни квалификации по темата, което едва ли е случайно, продължи Манолова.

Очевидно е обаче, че има лош синхрон между тезата за конфликт на интереси на ГЕРБ и становището на Европейския парламент. Още по-абсурдно е да се говори за конфликт на интереси при положение, че отговорен за администрацията в ЕП не е председателят на парламента Мартин Шулц на ЕП, а главният секретар Клаус Веле, който е представител на ЕНП. Преди ден говорителят на ГД Комуникации на Европейския парламент Марджъри Ван ден Брок изрично посочи, че няма конфликт на интереси, и че „фактът, че някой е съпруга или приятелка или съпруг на политик не го изключва от упражняването на всякакъв вид професионална дейност". Стана ясно и че спечелилият проект е оценен от независима комисия, в която са включени 6-ма директори на дирекции в ЕП, натърти Манолова.

Днес от ГЕРБ официално поискаха да бъде направена Временна анкетна комисия, която да разследва обстоятелствата около проекта на Европейския парламент, спечелен от "Актив груп" - компанията на Станишева.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес