Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Мая Манолова: При първи знак за подмяна излизаме на улицата

21 юли 2021, 10:51 часа • 4076 прочитания

При първия знак, че се готви подмяна, ние идваме обратно на площадите и на улиците на България. Това каза Мая Манолова от "Изправи се БГ! Ние идваме" в декларация от името на група в началото на 46-ото Народно събрани.Промяната е необратима, ако политиците са единни, допълни тя.

"Волята на хората на тези избори беше кристално ясна. Те очакват от формациите на протеста, да се обединим и да извършим позитивна трансформация, ускоряване и модернизация на България след десетилетие на застой. Те очакват и да подкрепим и сформираме и застанем зад почтено правителство, което да се погрижи за хората, а не за интересите на партийните елити. Ние не целим и не договаряме постове или парцелиране на властта. Нека да е ясно - отговорността и правото са на първата политическа сила - "Има такъв народ". Честито на "Има такъв народ". Поздравления! Вашата победа над ГЕРБ слага край на 12-годишна хегемония на ГЕРБ", заяви Мая Манолова.

Тя подчерта, че "Изправи се.бг. Ние идваме!" са готови на разговори с "Има такъв народ" и "Демократична България" за подкрепа на правителство, което да е подчинено на дневния ред на българските граждани", подчерта Мая Манолова.

Мая Манолова заяви, че от формацията отново ще предложат Комисия по ревизия и подчерта, че иска да види кой ще е против осветяването на мръсните тайни на властта. По думите й "Изправи се.бг! Ние идваме"са готови да участват в истинска съдебна реформа. Тя обърна внимание, че и вчерашният доклад е поредният разобличаващ документ на ЕК.

Не сънувайте златни кюлчета, златно руноу чекмеждето вече го няма, завърши Манолова.

Спасиана Кирилова
Спасиана Кирилова Отговорен редактор
Новините днес