Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Магдалена Ташева оглави комисията срещу Плевнелиев

08 май 2014, 11:16 часа • 13809 прочитания

Депутатът от Парламентарната група на „Атака” Магдалена Ташева ще е председател на Временната анкетна комисия за изясняване на всички факти и обстоятелства, свързани с дейността на фирмите лицензианти на ДКЕВР за разпределение и снабдяване с електроенергия, а също и дружества концесионери за добив на природни богатства, довела до ощетяване на българските граждани и българската държава, както и нерегламентираните им контакти с представители на държавата и свързани с политически партии лица, предаде „Фокус”.

Освен Магдалена Ташева, другите членове от „Атака” ще са Любомир Владимиров и Николай Александров. От ПГ на Коалиция за България за членове бяха избрани Явор Куюмджиев, Красимир Янков и Филип Попов. Членове на комисията от ПГ на ДПС ще са Мустафа Карадайъ, Дурхан Мустафа и Петя Раева. Членове на комисията от ПГ на ГЕРБ ще са Данаил Кирилов, Делян Добрев и Александър Ненков. Заместник-председатели на временната анкетна комисия ще са депутатът от ПГ на Коалиция за България Явор Куюмджиев и депутатът от ПГ на ДПС Мустафа Карадайъ. Беше отхвърлено предложението Данаил Кирилов от ПГ на ГЕРБ да бъде председател на комисията.

По-рано депутатите се скараха за състава и ръководството на комисията и за начина на водене на дебата в пленарна зала. Депутатът от ПГ на ГЕРБ Снежана Дукова заяви: „Какво правите вие в момента? Не се дръжте като фелдфебел в празна зала. Не давайте основание за срам и позор, който днес и вчера предизвиквате в залата. Удобно се разсейвате, удобно гледате вдясно, удачно гледате в центъра, умилквате се на „Атака”. Не гледате вдясно, защото ви е неудобно да чуете колегите вдясно. Г-жо Манолова, вие се държите срамно в това Народно събрание. Позорно свалихте доверието в това Народно събрание. Вие правите комисии, като че ли ще управлявате за вечни времена. Слизайте от трибуната и напуснете Народното събрание”. След нейното изказване се чуваха викове „Оставка”.

Заместник-председателят на парламента Мая Манолова отвърна: „Срамувам се от това, което се лее от парламентарната трибуна”.

Десислава Любомирова
Десислава Любомирова Отговорен редактор
Новините днес