Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Лорер отговори какво ще стане с преговорите (ВИДЕО)

20 март 2024, 13:13 часа • 2319 прочитания

Следващата стъпка предстои да я решим. Няма да взема ролята на лидерите. Това коментира депутатът от ПП-ДБ Даниел Лорер пред медиите в парламента. 

Чака се колективно решение

Припомняме, че предстои колективно решение от ПП-ДБ дали преговорите с ГЕРБ за съставяне на правителство ще продължат. По-рано днес лидерът на ДСБ Атанас Атанасов обяви, че ще предложи на групата разговорите да бъдат възобновени. Вече се появи позиция на "Зелено движение", което разполага с четирима народни представители, че е против възобновяването им. Такива мнения се чуха и от отделни депутати от ПП-ДБ. ОЩЕ: Атанасов ще предложи на ПП-ДБ да се върнат на масата на преговорите (ВИДЕО)

Едно е сигурно  - не може повече така

Депутатът от ПП-ДБ обърна внимание, че Мария Габриел е подала папка с министри, като половината от тях не искат да бъдат такива. "Мисля, че нашите лидери дадоха много ясно да се разбере, че няма как да работим заедно по този начин. Това беше първият аргумент. Вторият и още по-важен аргумент е, че ГЕРБ отказаха да подпишат споразумението, с което да имаме истински управленски приоритети", каза Лорер. 

Той уточни, че ПП-ДБ не са подписали споразумението, защото теми като реформата в съдебната система и прокуратурата, не са там. ОЩЕ: Борисов омекна: Не мога да зачеркна тези 9 месеца, има път назад (ВИДЕО)

Деница Китанова
Деница Китанова Отговорен редактор
Новините днес