Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Лорер: На Радев му е удобно да властва, едва ли ще подкрепим третия мандат

17 януари 2023, 08:31 часа • 1220 прочитания

Радваме се, че важността на лидерските срещи започна да става ясно. Ние настояваме за тях от самото начало. Откритите срещи в Народното събрание между лидерите са правилния формат, за да се види какво правим за хората, а след това да се види кой ще го изпълни. Ние ще отидем на тези среща, защото за нас тя с важна. Това каза депутатът от „Продължаваме промяната“ Даниел Лорер в ефира на Нова телевизия.

Попитан ще подкрепят ли правителство с мандат на БСП той отговори, че техния национален съвет се събира в сряда и ще реши какво ще правят. „Макар и да управлявахме заедно с БСП, излязоха разделителни линии. Темите, които сега ни разделят, са повече. За нас ще е доста трудно да намерим достатъчно допирни точки с БСП, за да подкрепим техен мандат“, каза Лорер.

Попитан каква е целта на Радев и защо е дал третия мандат на БСП, той заяви, че му е трудно да врачува. „Президентството се чувства много комфортно да властва. Но може и да има и по-дългосрочни цели – овладяването на БСП или нов проект в ляво“, каза той.

Според него и ГЕРБ, и „Демократична България“ много бързо ще заявят, че няма да подкрепят мандат на левицата, такива били сигналите.

„Редица изключително важни теми за България няма да са в списъка с темите, за които няма да се разберем. Но при всички положения, ако има срещи, ние ще сме там. Определено смятам, че вероятността да участваме в такова правителство е много малка.“, категоричен беше той.

Относно появилата се информацията, че Атанас Пеканов ще е следващия служебен премиер, Лорер каза, че начина, по-който се разиграва третия мандат не изключва това, дори има възможност той да оглави нов проект на Радев. Депутатът от ПП смята, че ще има сериозни предизвикателства в лявото пространство на изборите.

По отношение на скандала „Nexo” Лорер каза, че той е изскочил точно когато мандата е можело да се даде на ДБ. „Те имаха най-голяма вероятност да съставят правителство. Колко удобно. Стовариха се доста неща върху ДБ, само и само да не участват в управлението“, каза той.

ОЩЕ: Настимир Ананиев: Третият мандат беше саботиран от Гешев и ГЕРБ

Виолета Иванова
Виолета Иванова Отговорен редактор
Новините днес