Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Лоялността към НАТО и ЕС са ключови за срещата на Плевнелиев и Паси с ДПС (ВИДЕО)

24 октомври 2022, 13:08 часа • 2033 прочитания

Започна срещата между Контактната група, ръководена от Росен Плевнелиев и Соломон Паси с ДПС. Тя се провежда в зала "Запад" на Народното събрание. 

ОЩЕ: Плевнелиев и Паси ще се срещнат с ДПС

ОЩЕ: ГЕРБ се надява партиите да преосмислят позиции. Контактната група си говори с всички, въпреки отказите

"Благодарим предварително за коректния разговор, в който ще търсим конкретни решения. Познавате много добре г-н Паси. За мен е не само партньор в каузата за европейска, демократична България, а и силна България в ЕС и НАТО", каза в началото на срещата президентът в периода 2012-2017 г. Росен Плевнелиев. Той посочи като вълшебна думата "мъдрост". Според него именно тази дума би могла да помогне за стабилни и работещи решения. 

От страна на ДПС на срещата присъстваха Йордан Цонев и Хамид Хамид. "За нас е голяма чест и отговорност да откликнем на тази покана за диалог. Самият факт, че първата политическа сила избра вас и г-н Паси за тези разговори, е достатъчно ясен знак. В тази сложни времена отговорността ни първо към народа, пред българските граждани за това да се излезе от политическата криза, е изключително важна и голяма. Втори знак, който разчитаме с вашето присъствие тук и с присъствието на почетния президент на Атлантическия клуб  е това, че правителството, което трябва да формираме в условията на ожесточена война на Русия срещу Украйна, нашата принадлежност, лоялност и активност в организациите, които членуваме, нашите партньори в ЕС и НАТО, трябва да бъде изведена пред скоби. Това са знаците, които ние разчитаме и идваме с тази нагласа", каза Цонев. 

Групата бе създадена по идея на ГЕРБ с цел преговори с всяка парламентарна група в 48-ия парламент и търсене на съгласие по политики.

ОЩЕ: "Български възход": Искаме антикризисно правителство, а не експретно или програмно

Припомняме, че Контактната група Плевнелиев - Паси вече се срещна с ГЕРБ и с "Български възход". На разговори бяха поканени всички парламентарно представени партии без "Възраждане", като писмени откази бяха изпратили от "БСП за България" и "Продължаваме промяната". По-късно отказ бе изпратен и от "Демократична България".

Всичко за преговорите за правителство - четете ТУК.

Деница Китанова
Деница Китанова Отговорен редактор
Новините днес