Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Листата на ГЕРБ за евроизборите ще е ясна през март

21 февруари 2014, 17:12 часа • 18566 прочитания

ГЕРБ ще обяви кандидатите си за евродепутати след конгреса на Европейската народна партия в Дъблин на 6 март. Това каза в Оряхово лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, предаде Агенция "Фокус".

На въпрос как вървят номинациите за евродепутати, Борисов заяви: "Владо Уручев е номиниран от доста от организациите. Аз не им се меся, да могат да ги подредят, хем да оценят старите евродепутати, които са били, хем ако има нови. Томислав Дончев върви добре в номинациите. Подобни хора, които след като бъдат номинирани, ще ги прегледаме и надявам се за конгреса в Дъблин на 6 март вече ще ги обявим".

Ние сме голяма партия, ковачница на кадри, даваме на много партии, които не могат да си подготвя, увеличаваме им капацитета. Така че, като цяло е добре за политическия живот, отговори Борисов на въпрос за това, че депутати сменят една политическа партия с друга. Борисов се съгласи, че това не е правилно. "Повтарям - ние сме голяма партия можем да им даваме още много и пак да ни останат достатъчно. Не ме тревожи това. Важни са ми кметовете и това, което те правят, защото всъщност то е пряко за доброто на хората. Това ми е важно", каза Бойко Борисов.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес