Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Лиляна Павлова се надява да се справим с председателството на ЕС

02 юни 2017, 10:00 часа • 1317 прочитания

Надявам се да се справим докъдето можем. Предстои обявяването на обществена поръка за сигурността и IT сигурността за предстоящето председателство на България. Трябва да се изгради чисто нов специален пресцентър с над 240 работни места, защото в НДК няма такъв. Той не е бил предвиден в първоначалната обществена поръчка - телевизионни студиа, задължително изискване за цифров HD формат. Няма забавяне, тепърва го залагаме. Така описа предстоящите дейности министърът за председателството ни на ЕС Лиляна Павлова в интервю за bTV.

По думите ѝ „ние сме не само готови, но и на 1 юни ние вече сме с готови приоритети. Това е едно голямо предизвикателство и за мен, и за държавата."

Според Павлова "винаги има непредвидени действия. Да, имаме забавяне, но се надявам, че при една добра организация може да бъде наваксано", допълни още тя във връзка с ремонта на НДК. Тя уточни още, че "изпълнителят има своя договор и срок - ако не го спази, ще бъде санкциониран."

Павлова уточни, че ще има допълнително финансиране – увеличението на капитала на НДК като избрана сграда.

Министърът каза и, че "председателството е преди всичко как ще се представим на политическата сцена и как България ще бъде балансьор."

На въпрос на какво ще бъде министър след този пост, Павлова отговори: "Няма самоцел да съм министър."

Евгения Чаушева
Евгения Чаушева Отговорен редактор
Новините днес