Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Лена Бориславова: Може да поискаме да получим мандата в рамките на тази седмица

18 юли 2024, 01:37 часа • 1264 прочитания

Много е вероятно да поискаме да ни бъде връчен мандатът в рамките на тази седмица, с оглед на поведението на другите политически партии в Народното събрание. Имаме решение на Националния съвет и на коалицията, че ако ние не видим на практика гласувани закони от това мнозинство, означава, че то е неспособно да формира правителство. Това заяви Лена Бориславова, депутат от ПГ на ПП-ДБ в "Още от деня" по БНТ.

Още: Бориславова: ГЕРБ ходят и разговарят с чуждите институции да бъдат вдигнати санкциите на Пеевски

"Всички срещи с политическите сили вече са приключили, но все още не сме седнали да обсъдим с колегите от "Да, България", които са част от тактическата група за контакт, какви са техните впечатления от разговорите зад кадър", каза още тя.

Още: Лена Бориславова: Самият Борисов се надява този кабинет да не мине, на негово място и аз бих се надявала

Според нея всеки път, когато партията група стигне до това "да има реално гласувани закони в зала по всички наболели теми", се намира оправдание от всяка една от другите партии как те да не се случат и да не се гласуват. "Това, което обаче публично видяхме, демонстрирано от всички партии, е отново нежеланието дълго отлаганите проблеми да бъдат решени, коментира Лена Бориславова.

Още: Война срещу кадрите на ПП-ДБ: Лена Бориславова уличи "агент Петър" (ВИДЕО)

Елин Димитров
Елин Димитров Отговорен редактор
Новините днес